ElevForslag

Hvad er ElevForslag?

Hvad er ElevForslag?

Der er rigtigt mange elever, der går rundt med rigtigt mange gode forslag til, hvordan deres skole kan blive bedre. På langt de fleste skoler er der dog lang vej fra tanke til virkelighed. Hvis du lige nu sad med en fantastisk ide, der uden tvivl ville gøre din skole til et bedre sted, hvad ville du så gøre? Hvor går man hen, og hvem går man til? Hvis du kender svaret på dette, ved du også, at du går en tidskrævende og besværlig proces i møde. Selv hvis du bliver lyttet til og taget seriøst, har du ikke nogen dokumentation for, at der er opbakning til din ide. Alt dette gør ElevForslag op med. Efter kun få sekunder og få kliks har du stillet et forslag, som kommer ud til resten af skolen. Andre elever har nu mulighed for at bakke op om dit forslag og dermed bestemme, hvad der er på skolens dagsorden.

ElevForslag og elevrådet

Elevrådets vigtigste opgave er at repræsentere eleverne. Dette er ElevForslag med til at gøre markant nemmere, da platformen netop giver et billede af, hvad eleverne vil have. Hvis et forslag får nok opbakning vil det automatisk blive sendt videre til elevrådet, som efterfølgende kan tage stilling til, hvad der skal ske med det. Når et forslag er blevet behandlet, vil det fremgå på platformen, så eleverne kan følge med i forslagets udvikling. ElevForslag er altså lige så meget et værktøj for elevrådet, som det er en platform til eleverne, og kan altså beskrives som et talerør imellem elever og elevråd. Elevrådet får stillet en ekstra side til rådighed, hvorfra de kan administrere ElevForslag. Både ved at tilpasse siden unikt til deres skole, men også ved at behandle forslag, der bliver stemt igennem.

Hvad kan ElevForslag?

Genstart

Forstør

ElevForslag har rigtigt mange forskellige funktioner og egenskaber. Den bedste måde at lære om disse er nok at prøve dem. Du er derfor velkommen til at prøve en lille simulation af ElevForslag oven for. For at starte skal du blot oprette et forslag. I simulationen kan du stort set de samme ting, som en elev kan på en af de skoler, der allerede er en del af ElevForslag. Du vil faktisk være logget ind, som om du gik på en af disse skoler. Funktionerne vil derfor variere lidt, hver gang du kører simulationen. Det er nemlig forskelligt, hvilke funktioner den enkelte skole har slået til. På samme måde vil de sendte og behandlede forslag være blandet eksempler fra alle skolerne. Du kan læse mere om simulationen her og om ElevForslags funktioner her.

Bliv en del af ElevForslag

Det er nemt at få adgang til ElevForslag. Du skal bare skrive til kontakt@elevforslag.dk eller udfylde formularen ude til venstre, hvor du fortæller, at din skole gerne vil have adgang til platformen. Det næste og sidste skridt er, at ledelsen på din skole får skrevet under på en kontrakt og databehandleraftale, samt godkendt nogle dataanmodninger. Og voila! Eleverne på din skole har nu adgang til ElevForslag.
Der er dog nogle enkelte ting, som er godt at have klaret, før at denne proces bliver sat igang. For det første er det en god ide at blive enige i elevrådet, om platformen er noget for jer. Efterfølgende skal I også have ledelsen med ind over, da det typisk er dem, der vil stå for oprettelsen.
Det koster en smule at få adgang til ElevForslag. Intentionen er dog at alle elever skal have adgang til platformen, hvilket betyder, at alle skoler også skal have råd til platformen. Prisen er altså sat efter din skoles størrelse og købekraft. Hvis du er interesseret i at høre, hvad det koster for din skole at få adgang til ElevForslag, er du velkommen til at skrive til kontakt@elevforslag.dk eller udfylde formularen ude til venstre.

Navn

E-mail*

Skole

Rolle

Besked*

1500 tegn tilbage

*Skal udfyldes

Er du i tvivl om noget? Tøv ikke med at skrive! Vi vil gerne høre fra dig :)

Statistik

13

2215

203

gymnasier er en del af ElevForslag

forslag er blevet stillet med ElevForslag

forslag er blevet behandlet med ElevForslag

Adgang for lærere

ElevForslag er en platform lavet til elever, som man også kan høre ud fra navnet. Lærere og andre ansatte kan dog stadig have en interesse i at følge med i aktiviteten på ElevForslag. Det er derfor muligt at give lærerne adgang til platformen. De vil dog kun se en begrænset version af siden, hvor det ikke vil være muligt at stille, støtte, rapportere eller kommentere forslag. Det er også muligt at gøre enkelte lærere eller ansatte til administratorer, men selvfølgelig kun hvis eleverne ønsker det.

Historie og vision

ElevForslag blev en realitet i marts 2019, da den nuværende ejer stiftede virksomheden af samme navn. Inspirationen til siden kom ikke ud af det blå. På det gymnasie som han dengang gik på, havde de et arrangement, hvor eleverne kunne komme med forslag til, hvordan deres gymnasie kunne forbedres. Her kom der mange gode forslag, hvor en del af dem også blev realiseret. Det stod dog ikke klart, hvorfor denne begivenhed kun fandt sted hvert tredje år, og hvorfor det var gymnasiets ansatte, der skulle vurdere, hvilke forslag der var bedre end andre. Med disse ting i baghovedet blev ElevForslag programmeret og lanceret. I modsætningen til det tidligere arrangement var det nu muligt for eleverne at komme med nye forlag hver dag, og det var nu eleverne, der skulle tage stilling til, om forslagene skulle realiseres. ElevForslag er siden da blevet bredt ud til endnu flere skoler, og virksomheden bag har ændret navn til ElevCentrum. Visionen er dog stadig den samme som den altid har været: at give alle elever noget at skulle have sagt. Det er derfor også målet at alle elever skal have adgang til ElevForslag, uanset hvor i landet din skole ligger og hvilken størrelse den har. Du kan læse mere om ElevCentrum og hvilke andre platforme virksomheden tilbyder ved at gå til www.elevcentrum.dk eller klikke på ikonet til højre.

ElevCentrum

Få ElevForslag som app